Kryptovaluta skatteverktøyene du burde bruke

Skatteverktøy hjelper deg med å beregne din kryptoskatt, derfor er det anbefalt at alle bruker det. Med skatteverktøyene kan du importere CSV filer, hente ut fra API eller legge inn børser/lommebokadresse. Deretter vil systemet regne ut din skatt for deg.

Det er viktig å alltid se over sin beregning ettersom disse verktøyene kan ha satt feil verdi på noen av valutaene, hentet inn “falske” token som ligner på andre, ta med priser fra dusting attack og lignende. Er du usikker på om det er korrekt, kan det være lurt å høre med en regnskapsfører.

Ting du MÅ huske på når det kommer til kryptovaluta skatt:

– Det er anbefalt å legge inn 1-og-1 børs/wallet adresse for å se til at tallene blir korrekt hele veien. Det blir en større prosess å rette følgefeil dersom du har import fra f.eks. 15 forskjellige steder. 

– Vær klar over at du vil ikke få overført alle transaksjoner fra alle børser. Når du setter opp API overføring eller laster ned transaksjoner via CSV, vil det kun stå hva som kommer over. Eksempel på dette er verveinntekt og staking fra Binance som ikke kommer inn på vanlig transaksjonslogg. Dette må du spesifikt hente ut selv og legge inn. Se eksempelbilde under fra Kryptosekken.no på hva som ikke er tilgjenglig via API import. 

– Det kan være du må regne ferdig tidligere år for å få riktig sum i år. Systemene vil kunne oppdage transaksjoner flere år tilbake og dersom du ikke forteller systemet hva som har skjedd videre, vil systemet kanskje tro at du har disse tokensa/coinsa enda. Noen tjenester lar deg kun overføre transaksjoner fra en gitt tidsperiode, men selv der kan det henge igjen feil fra tidligere år. Eksempel på dette er om du kjøper ETH for 100.000,- i 2020, så selger du for 200.000,- i 2021 til USDT. Disse ligger uberørt i walleten og da i 2022 når du henter inn beholdningen på walleten vil ikke systemene forstå hvor disse 200.000,- kommer fra, dersom du velger tidsbegrenset import. Slikt blir det fort mange følgerfeil av, så det er lurt å gjøre seg ferdig med tidligere år først. 

1| Kryptosekken

Nettside: Kryptosekken.no 

Kryptosekken er et skatteverktøy utviklet spesielt for norske brukere som ønsker å holde oversikt over og rapportere kryptovalutatransaksjoner for skattemessige formål. Ved å integrere med flere børser og lommebøker, tilbyr Kryptosekken en sømløs opplevelse som forenkler skatterapportering og gir brukerne trygghet. 

Tjenesten er gratis opp til 100 transaksjoner totalt. Det koster 500,- for 1000 transaksjoner, 1500,- for 5000 transaksjoner , 2500,- for 10.000 transaksjoner og en pakke til 4000,- for 25.000 transaksjoner. 

Kryptosekken er en av de få tjenestene som gir deg bistand på norsk skulle du trenge det. Kryptosekken er sterkt anbefalt for de aller fleste. 

Hos Kryptosekken velger du hvordan du ønsker å importere dine transaksjoner.

Det er ikke alle transaksjoner som kommer automatisk ved overføring til Kryptosekken.

Bildene over viser at hva som kommer med og ikke kommmer med. Dette vil variere fra børs til børs eller wallet til wallet.

2| Koinly

Nettside: Koinly.io

Koinly er et skatteverktøy for kryptovaluta som gjør det enkelt å holde oversikt over og rapportere kryptovalutatransaksjoner for skattemessige formål. Ved å integrere seg med mer enn 300 ulike børser og lommebøker, tilbyr Koinly en enestående brukeropplevelse som sparer tid og reduserer stress forbundet med skatterapportering i den komplekse verden av kryptovaluta.

Koinly skiller seg ut med sin enkle og intuitive brukergrensesnitt, som gjør det enkelt for brukere å navigere og forstå plattformen. Ved å koble til børser og lommebøker gjennom API-nøkler, kan Koinly automatisk importere og analysere transaksjonshistorikken. Dette gir brukerne en klar oversikt over gevinster og tap, samt nødvendig informasjon for skatterapportering.

Koinly tilbyr responsiv og hjelpsom kundesupport via e-post og chat. De har også en omfattende FAQ med veiledninger og artikler som dekker en rekke emner, fra grunnleggende innføring i kryptovalutaskatter til mer avanserte emner.

Koinly har støtte for utrolig mange transaksjoner, men som standard er det bare opplyst om 10.000+. Snakk med deres kundeservice dersom du skulle ha behov for flere. Dersom du ønsker bistand på skatten kan du betale 999$ for å få proff skattehjelp.

Hos Koinly har du de samme alternativene til import som Kryptosekken, pluss et par andre børser. Import fungerer på samme måte og etter beregningen er utført får du alt presentert i ditt “oversikt” vindu. Her ser du din totale fortjeneste, kost, gaver og tap. Du kan selvfølgelig endre på tallene du har importert eller manuelt legge til transaksjoner. Koinly er en tjeneste vi anbefaler. 

Table of Contents
Scroll to Top