De beste norske kryptobørsene

I Norge er det i dag 8 selskaper som har lov til å drive innen vekslings- og oppbevaring av virtuell valuta. Disse er alle registert hos Finanstilsynet.
Firi, Bitnord og NBX er de mest populære blant disse.
Ønsker du å se hele listen, finner du den her:
https://www.finanstilsynet.no/virksomhetsregisteret/rapporter/?t=fe996d40-9d7d-4d0b-9727-6a573ee92735
Vi i redaksjonen har brukt alle tjenestene og vil sette fokus på de tre overnevnte grunnet brukervennlighet, pris, leveranse av tjeneste, kundeservice og generelt omdømme.

Her finner du noen av fordelene og ulempene ved bruk av en norsk aktør.

1 | Firi

Nettside: Firi.no

Firi er skandinavias klart største kryptobørs og er for øyeblikket åpent i Norge og Danmark. For øyeblikket har Firi over 190.000 antall kunder som er soleklart ledende i norden. Firi har flere tjenester og funksjoner som gjør dem svært attraktive for kundene. De har gratis registering og innlogging via Vipps, gratis skatteverktøy, siden er åpen 24/7, de er registert hos Finanstilsynet, norsk kundeservice, du opererer med NOK, staking av kryptovaluta, kjappe uttak, mulighet for bedriftskonto, fantastisk mobilapp, enkel og avansert handel, gratis spareavtale og mer.

Er Firi trygt?

Firi er sannsynligvis den tryggeste børsen i verden for nordmenn. Fordi de er de eneste som har tatt i bruk seperatistrett for å separere kundemidler og selskapets midler. Ved en eventuell konkurs vil du dermed kunne få igjen dine norske kroner og din kryptovaluta.

Kundenes krypto- og fiatmidler er bevisst atskilt fra selskapets midler, og midlene dine vil ikke kunne beslaglegges av konkursboet – Firi.no

Innskudd på Firi

Etter du har logget deg inn på Firi og gjort deg klar til ditt første innskudd, kan du klikke på “…”. Deretter velger du “Sett inn norske kroner”.

firi_saldo

Uttak av penger fra Firi

Uttak av norske kroner via Firi kan gjøres svært enkelt og vi i redaksjonen har tatt ut veldig mange ganger, både privat og via selskap. Merk at de første gangene du skal ta ut kan du bli stoppet i kontroll og må svare på noen spørsmål. Dette er helt vanlig og må gjøres i forhold til norsk lov for hvitvasking. Det kan og hende at ditt første uttak tar 1-2 ekstra virkedager. Skal du selge mindre verdier (under 10.000,-) anbefaler vi at du sender XRP (Ripple) til Firi for så å selge til NOK. Husk å ta med memo/destinasjonskode når du sender XRP til Firi. Ved strørre uttak kan det være lurt å sende USDC eller DAI. Som standard er maks uttaksgrense på 300.000 pr døgn, men dersom du har behov for å øke denne trenger du bare å kontakte Firi brukerstøtte og gi en kort forklaring på hvorfor du ønsker å øke grensen. Vår egen oppgradering av uttakgrense fra 300.000 til 600.000 ble gjort samme dag. ​

Er Firi norsk?

Firi er en norsk kryptobørs med kontor i Oslo. Miraiex er det tidligere navnet for Firi, som ble byttet i 2022.
Firi i Brønnøysundregisteret: https://w2.brreg.no/enhet/sok/detalj.jsp?orgnr=919932465

Innhold
Scroll to Top